creations of a unique nation

Best of Herend kiállítás

2016. november 7. - 2016. december 31.

Gerbeaud ház | Budapest

A kiállítás és az előadássorozat rövid szünetet tart, májusban új rendezvényekkel térünk vissza. Részletesebb információk hamarosan itt a weboldalon valamint Facebook oldalunkon.

Best of Herend
kiállítás

2016. NOVEMBER 7. - 2016. DECEMBER 31.

Jegyértékesítés a helyszínen vagy az eventim.hu weboldalon. - 3000 Ft

Jegyinformáció: 06 30 203-51-56

Először láthatja együtt a nagyközönség a Herendi Porcelánmanufaktúra ZRt. több száz, egyedi csúcsdarabokat is felvonultató gyűjteményét, a Best of Herend című kiállításon, amelynek a Gerbeaud-ház ad otthont.

A Herendi Porcelán platina díszben

A Herendi Porcelán értékét a kezdetektől növelte, hogy az aranyozás, valódi 24 karátos arannyal történt. Nemes. Tökéletes. A főurak, az arisztokrácia, a császárok, királyok nem véletlenül kedvelték és értékelték.

Mára azonban a kastélyok étkezőit felváltották a jellemzően „minimál design” otthonok, melyekben az arany kevésbé érvényesül, vagy dominál. Herend ezt felismerve, kikísérletezte, s először ilyen méretekben és hangsúllyal bemutatja a platina használatát a porcelánon.

A platina az aranynál 30-szor ritkábban fordul elő a Földön. Ritkasága okozza, hogy kultúránkban a "platina" jelző a csúcsot jelenti. A Holdon állítólag sokkal gyakoribb a platina, mint idelenn. Vannak a Földön olyan lelőhelyek, ahol meteoritból származó platinát termelnek ki.

A platina a kincsek kincse. Az érték szinonimája.

Fémes csillogása, ezüstös színe, ritkasága, s értéke most a hófehér Herendi Porcelánon!

Több száz porcelán tárgy

Eddig a nagyközönség által nem látott csúcsdarabok szerepelnek a kiállításon, melyeken a platina nem csak díszítésként, vagy szegélyként, hanem önálló, fémes borításként is megjelenik.

Egy sárkány s egy ágaskodó ló teljes platina borítással!

Mintha fémszobrok lennének, de porcelánok! Egyedi darabok, egyetlen példány létezik mindkettőből, s most megtekinthetőek a kiállításon! Kiegészítve egy olyan pazar kollekcióval, ahol a platina, mint díszítés fontos szerephez jut, s ahol Herend tradicionális mintái is többek között (Apponyi, Viktória, bécsi rózsa) új értelmet nyernek.

Egyedi műalkotások

A külön teremben olyan bravúrdarabokat is bemutat Herend, mint például a Magyar Szent Korona tökéletes másolata porcelánból.

Látható lesz két közel egy méteres porcelánfigura is Schrammel Imre Kossuth-díjas tervezőművésztől, Szent István királyunk lovas szobrának tökéletes másolata, s egy egyedi, királyainkat mesteri módon ábrázoló díszváza is, mely szintén egyetlen példányban készült el.

S megannyi meglepetés, ami bebizonyítja, hogy tényleg nincs lehetetlen!

Az exkluzív Best of Herend kiállítás minden nap 10.00-22.00-ig várja a látogatókat a Gerbeaud-ház emeletén!